Cakesickle mold CC600
Artikelnummer: 3030600- 300 gram cake (gekocht of zelfgemaakt)
- 40 gram chocolade
- mal voor mini-magnums
- kleine ijsstokjes
- candy melts of smeltchocolade
- plantaardig vet, bijvoorbeeld Crisco of cacaoboter (optioneel)
- sprinkles
- Smelt de 40 gram chocolade en laat afkoelen.
- Verkruimel de cake zo fijn mogelijk (in de keukenmachine of met de hand).
- Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed door elkaar tot een cookie-dough achtige mix.
- Vul de ijsvormen met het cakemengsel. Druk goed aan en zorg dan de bovenkant zo recht mogelijk is. Schuif nu de ijsstokjes door de opening in de cake, terwijl je de cake in model houdt met je andere hand.
- Laat 10-20 minuten opstijven in de vriezer.
- Smelt de candy melts au bain marie, voeg eventueel een theelepel Crisco toe tot het de dikte heeft van vloeibaar pannenkoekenbeslag.
- Haal de cakesicles voorzichtig uit de mal en doop ze in de gesmolten (maar niet warme!) candy melts. Haal de onderkant van de cakesicles meteen langs de rand het bakje met de candy melts om overtollig candy melt te verwijderen. Hierdoor heb je niet alleen veel minder candy melts nodig, je voorkomt ook dat de cakesicles gaan barsten én dat een “plasje” van candy melts ontstaat bij de randen van de cakesicle.
- Leg de cakesicles te drogen op een vel bakpapier of bakmatje.
- Smelt een andere kleur candy melts voor de drip. Giet met een lepeltje eerst de lange druppels en dip dan de bovenkant in de candy melts, zodat het weer één geheel wordt. Versier direct met sprinkles en laat drogen.
Bewaar de cakesicles buiten de koelkast.
Inclusief 10 ijsstokjes
De vorm kan niet in de oven!